DRAWING UP A TECHNICAL FILE FOR A HOSPITAL FOOD AND NUTRITION SERVICE

Authors

DOI:

https://doi.org/10.47820/recima21.v5i3.4951

Keywords:

Food waste. Food safety. Nutritional value.

Abstract

The food preparation technical sheet is a tool used to guarantee the quality of the service in a standardized way and to minimize food preparation time. The aim of this study was to draw up a technical sheet for the Food and Nutrition Unit of a public hospital in Teresina - PI. The hospital is a medium-sized unit, where around XX meals are served daily to inpatients and their companions. To this end, the information collected was organized into sheets with the following information: total cost, name of each preparation, number of portions to be served, per capita value, correction factor, cooking index, gross weight and net weight, as well as nutritional value. The standardization of recipes through the preparation of technical sheets made it possible to control foodstuffs and the need for staff training. The Food Unit did not have such a tool.

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Author Biographies

Amanda Alves Cardoso

Nutricionista, da Secretária de Educação de São Miguel do Tapuio - PI. Discente da Pós- Graduação em Nutrição Clínica Funcional, Esportiva e Fitoterapia. Faculdade Estácio Teresina.

Laila Yasmim Pereira Soares

Nutricionista. Aluna de Pós-Graduação em Nutrição clínica, Esportiva e Fitoterapia. Faculdade Estácio Teresina.

Ana Paula da Silva

Nutricionista. Aluna de Pós-Graduação em Saúde Pública, com enfase em Saúde da Familia. Faculdade Estácio Teresina.

Ana Luiza Magalhães Sousa

Nutricionista. Faculdade Estácio Teresina.

Guida Graziela Santos Cardoso

Nutricionista. Pós-graduada em nutrição pediátrica. Mestra em Saúde e Comunidade. UFPI.

Elizangela Brito de Carvalho

Nutricionista. UNINOVAFAPI.

Sara Andrade Gomes Gonzaga

Nutricionista. UFPI.

Elaine Carvalho de Morais

Universidade Federal do Piauí - UFPI.

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Published

03/03/2024

How to Cite

Alves Cardoso, A., Pereira Soares, L. Y., da Silva, A. P., Magalhães Sousa, A. L., Santos Cardoso, G. G., Brito de Carvalho, E., … Carvalho de Morais, E. (2024). DRAWING UP A TECHNICAL FILE FOR A HOSPITAL FOOD AND NUTRITION SERVICE. RECIMA21 - Revista Científica Multidisciplinar - ISSN 2675-6218, 5(3), e534951. https://doi.org/10.47820/recima21.v5i3.4951